Esittelymallin käyttö ja palautteen antaminen

Navigointi tietokoneella

Tietokoneen selaimella navigointi tapahtuu hiirellä:

• Vasemmalla napilla liikutaan vaakasuunnassa

• Keskinapilla kierretään osoitetun pisteen ympäri

• Keskinapin rullalla ja oikealla napilla zoomataan

Navigointi mobiililaitteilla

Mobiililaitteen selaimella navigointi tapahtuu sormilla:

• Yhdellä sormella liikutaan vaakasuunnassa

• Kahdella sormella nipistäen tai laajentaen zoomataan

• Kahdella sormella kiertäen kierretään sormien välisen keskipisteen ympäri

Palautteen antaminen

Palautetta voi antaa kahdella tavalla:

• Oikeassa reunassa olevalla "Feedback" napilla, joka avaa yleisen palautelomakkeen

• Klikkaamalla ”?” ikonia mallissa, joka avaa kyseiseen kohteeseen liittyvän palautelomakkeen

Palautetyökalut avaa palautelomakkeen näytön oikeaan reunaan. Palautelomakkeella on erilaisia kysymyksiä joihin voi vastata klikkaamalla tai valitsemalla vaihtoehtoja tai kirjoittamalla tekstiä.

Palautteeseen tallennetaan aina käyttäjän 3d-näkymä ja katsomissuunta. Kun annatte palautetta tietystä asiasta, teidän kannattaa liikkua mallissa siten, että asia näkyy selkeästi 3d näkymässä. Näin palautteiden käsittelijät tietävät, mitä kohdetta tarkoitatte palautteessa.

Lopuksi palaute lähetetään "Send" napilla.

Valmiit näkymät

Esittelymalliin on tallennettu valmiita näkymiä, joiden avulla voi nopeasti siirtyä paikasta toiseen. Näkymät aktivoidaan alapalkin "Saved views" napista. Näkymää klikkaamalla kamera siirtyy näkymän mukaiseen uuteen sijaintiin.

Valaistuksen säätäminen

Esittelymalli avautuu oletuksena aina katseluhetken päivämäärän ja kellonajan mukaiseen valaistukseen. Tämä saattaa tehdä esittelymallista etenkin syksy - talvi aikoina melko tumman näköisen. Tämän voi korjata muuttamalla kellonaika esim. kesäkuukausille alapalkin "4D" työkalulla:

• Aktivoi 4D aikajana

• Valitse aika-skaala oikealta alhaalta esim. Month (kuukaudet)

• Siirrä aikajanan palloa niin, että kuukausi on esim. heinäkuu

• Voit myös antaa tarkan päivämäärän ja kellonajan vasemman reunan päivämäärä työkalulla